Zártcellás poliuretán szigetelés

A két folyékony halmazállapotú komponensből speciális szórópisztoly segítségével helyszínen előállítható zártcellás (kemény) poliuretán hab tökéletes hő- és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Cellafalai mikriporózus szerkezetűek, a nagy vízmolekulák nem tudnak rajta áthatolni, de a páradiffúziót átengedi.

A komponensek találkozásakor hő- és vegyi reakció megy végbe, minek következtében gázosodnak és zárt struktúrájú vegyület képződik, ennek eredménye, hogy a poliuretán habnak minden más szigetelőanyagnál jobb a hőszigetelése:

mérésekkel igazolt érték: λpur= 0,022 W/mK
Másodpercek alatt megy végbe a reakció: folyékonyból szilárd halmazállapotú anyagot kapunk. Az eredmény egy magasabb sűrűségű szigetelő hab, mely a kiszórást követően térfogatának akár 40-szeresére is képes tágulni.

A zártcellás poliuretán hab szoros cellaszerkezetű, mely a nyitott cellás változatnál nagyobb sűrűséggel rendelkezik és sokkal merevebb. Technikai adatainak köszönhetően széles körben használják, mára már nélkülözetetlen szigetelő anyaggá vált.

Az eddig felsorolt nagyszerű tulajdonságai mellett, mint például a kiváló hőszigetelés, a tökéletes vízszigető jelleg, szükséges kiemelnünk, hogy a zárt cellás poliuretán hab lépésálló! Ezen tulajdonságok együttesen teszik egyedivé és páratlanná, mivel jelenleg ezt a hatékonyságot csak több anyag együttes felhasználásával lehet elérni.

Ezek után nem szükséges, de megemlítjük újra: a poliuretán hab az építőipar első számú szigetelő anyaga!
A legtöbb esetben a már meglévő szigetelések hiányosak, elégtelenek, ennek következménye az elfogadhatatlanul magas fűtésszámla. A helyszínen gyártott poliuretán szigetelés hézag-, toldás- és hőhídmentes, forduljon hozzánk és mondjon búcsút a frusztráló befizetéseknek.

Ha kérdése van a purhab szigeteléssel kapcsolatban,
tegye fel üzenetben vagy telefonon
és mi készséggel állunk rendelkezésére!