Descriere generală

Izolația cu spumă poliuretanică este o formă de izolație aplicată prin pulverizare care poate fi aplicată cu ușurință și cu rezultate remarcabile la toate tipurile de clădiri. Este, de asemenea, o tehnologie ideală pentru adaptarea izolației termice la mansarde și renovarea clădirilor.

Spuma poliuretanică are o multitudine de proprietăți excelente care deschid spațiu pentru o utilizare versatilă, dovedindu-se că răspunde provocărilor din industria construcțiilor. Unul dintre marile avantaje faţă de materialele de izolație vechi este că nu se micșorează, nu se prăbușește și este inofensiv pentru sănătate. În prezent, nu există alt material izolant care să poată facă acest lucru. Protejează clădirile de umiditate și coroziune suplimentară, prelungindu-le astfel viața. Nimic nu-și dovedește eficiența mai bine decât faptul că această formă de izolație a devenit lider în produsele pentru construcții. Succesul său s-a datorat etanșeității sale la goluri și permeabilității la vapori. La izolarea acoperișurilor, elimină punțile de căldură cauzate de elementele de fixare sau îmbinări.

Acesta este plasat sub formă lichidă pe suprafața care urmează a fi izolată și îşi poate extinde apoi de până la 100 de ori volumul său inițial într-un timp scurt, creând un strat izolant ermetic excelent care oferă utilizări în mai multe straturi. Există mai multe tipuri, de la spumă termoizolantă cu acoperire moale până la spumă cu densitate mare. Acesta din urmă este rezistentă la pași, cât și rezistentă la apă și elimină punțile termice din structura acoperișului cauzate de elemente de fixare sau îmbinări, oferind în același timp un sistem monolitic de acoperire de lungă durată a acoperișului.

Izolaţia poliuretanică este un excelent izolator termic, cu ajutorul căruia consumul de energie pentru încălzire și răcire poate fi redus cu până la 70%, astfel putem preveni cheltuieli financiare semnificative, schimbând astfel izolația termică a proprietății noastre într-o investiție excelentă.

Manopera este extrem de rapidă în comparație cu alte tehnologii și nu implică cheltuieli ascunse, cu toate acestea, putem oferi izolare fonică eficientă și lipsită de fluctuaţii de temperatură în apartamentul nostru, ceea ce crește sentimentul nostru de confort.

Tehnologia de pulverizare a izolaţiei poliuretanice

Spuma poliuretanică pulverizată se aplică pe suprafață cu ajutorul unor echipamente speciale și a unui pistol special de pulverizare, care necesită expertiză serioasă și experiență extinsă. Ca urmare a reacției în timpul amestecării a două componente lichide, materialul pulverizat îşi extinde într-o clipă, de până la 100 de ori volumul său inițial. Spuma poliuretanică poate fi pulverizată în straturi de 10-15 mm grosime. Grosimea necesară este determinată de dimensionarea tehnică termică.

Spuma poate fi pulverizată atât pe suprafețe orizontale, cât și pe suprafețe verticale, urmând toate curburile de suprafață monolitic, astfel încât pot fi create izolații fără goluri și îmbinări, precum și izolație termică fără punte.

Tehnologia este foarte rapidă. În condiții ideale, pot fi realizaţi 300-500 de metri pătrați pe zi.

Spuma poliuretanică pulverizată este prezentă sub mai multe forme și densități. Spume cu celule deschise (moi sau semirigide) și cu celule închise (dure sau rigide), care sunt complet rezistente la paşi şi care pot fi împovărate. Numărul mare de opțiuni asigură găsirea tipului potrivit de spumă care să corespundă nevoilor oricăruia.

Pulverizarea spumei poliuretanice de înaltă calitate necesită un specialist instruit corespunzător şi echipamente speciale.
Întreabă-ne cu încredere!

Pregătirea suprafeţei

Spuma izolatoare aderă excelent la toate tipurile de materiale utilizate în construcții. Astfel, izolația cu spumă poate fi aplicată pe suprafețe de beton, plăci, dale, cărămizi, foi bituminoase, foi de cauciuc, lemn, metale, tencuială.

 

Vă pregătiţi de renovarea clădirii sau de repararea izolației / hidroizolației veche, defectuoasă?

Este importantă pregătirea suprafaței corect. Cu toate acestea, nu este necesară îndepărtarea completă a izolației vechi. Pulverizarea poate fi efectuată numai pe suprafețe fără apă, praf, pânză de păianjen și grăsime.

Condiții de mediu optime pentru izolarea cu spuma poliuretanică:

  • 10o C temperatura minimă a suprafeței și a mediului ambiant
  • 70% umiditate relativă maximă

 

De ce sunt importante condițiile optime?

Cele două componente sunt încălzite în prealabil înainte de pulverizare și pot fi utilizate numai la temperatura corespunzătoare a suprafeței, în caz contrar, componentele pulverizate la cald sunt răcite la temperatura ambiantă și apare o reacție chimică inadecvată. Acest lucru are ca rezultat formarea unei structuri celulare total diferite, ca cea produsă la temperatura optimă. Adică, se obține un material complet diferit, care nici măcar nu se apropie de spuma poliuretanică pulverizată la temperatura optimă din punct de vedere al izolației termice.

Dacă aveți întrebări despre izolația cu spumă poliuretanică,
scrieţi-ne un mesaj sau contactaţi-ne telefonic
şi noi cu pricepere vă stăm la dispoziţie!