Mi a különbség a zárt és a nyitott cellás hab között?

Természetesen a nyitott cellás hab, ugyanúgy, mint a zárt cellás kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal bír. A nyitott cellás szigetelés egy puha hőszigetelő anyag, leggyakrabban családi házak szigetelésére használjuk. A zártcellás poliuretán hab egy keményebb, merevebb es sűrűbb szigetelő anyag, akár lépésálló felületeket is képezhetünk vele (ipari munkák, családi házak aljzat, födém és lapos tető szigetelésére).

Mindkettő kiválóan alkalmas zajcsökkentésre és hangszigetelésre.

Honnan tudom, melyik anyag felel meg a munkálatokra?

Ez attól függ, hogy milyen célra szeretné használni a szigetelést. Ha a szálas szigetelések kiváltására alkalmazza, akkor a nyitott cellás hab megfelelő, mert a szigetelés nem lesz fizikailag igénybe véve. Ha külső felületekre alkalmazná, akkor a zártcellás poliuretán habot javasoljuk.

Mind a nyílt, mind a zárt cellás purhab szigetelés a felhordás után pillanatokon belül látványosan, akár önmaga 100-szorosára is duzzad!

Mennyibe kerül a poliuretán hab szigetelés?

Ez attól függ, mekkora felületről beszélünk és az anyag típusától. Nehéz lenne, le írni egy konkrét árat. Megkérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mennyi időt vesz igénybe?

Például egy átlagos méretű családi ház tetőterének szigetelése 1 napot vesz igénybe.

A kivitelezési idő sokkal gyorsabb, mint a hagyományos anyagokkal készült szigetelések esetében.

Lehetséges a szigetelés a mar beépített tetőterem esetében?

Természetesen. Két megoldás nyújtunk az ilyen tetők szigetelésére. Ha nem férünk hozzá a régi szigeteléshez, akkor a cserép megbontásával tudjuk megoldani a szigetelést. Ha a padlástér felől hozzáférhető, akkor a régi szigetelést ki tudjuk cserélni.

Van lehetőség helyszíni felmérésre?

Természetesen van. Bővebb információ vagy egyeztetés érdekében vegye fel velünk a kapcsolatot.

Milyen időjárási körülmények között lehet szigetelni?

A szigetelés kivitelezésének alsó határa 10-15 °C. Viszont léteznek téli habrendszerek melyekkel 5 °C-ig lehetséges dolgozni.

Létezik minimum es maximum vastagság?

A zárt cellás hab esetében a minimum vastagság az 3 cm. Nyitott cellás hab esetében a minimum 5-8 cm. Maximum vastagság nincs, bármilyen vastagságban tudjuk szórni.