Általános ismertető

A poliuretán hab szigetelés egy szórási eljárással felhordott szigetelésforma, mely valamennyi típusú épülethez egyszerűen és kimagasló eredményekkel alkalmazható. Ideális technológia tetőterek és az épületfelújítások során végzett utólagos hőszigeteléshez is.

A poliuretán hab rengeteg nagyszerű tulajdonsággal bír, melyek sokoldalú felhasználásra nyitnak teret, így bizonyítottan megfelel az építőipar kihívásainak. Egyik nagy előnye a régi szigetelőanyagokkal szemben, hogy nem zsugorodik, nem esik össze, valamint egészségre ártalmatlan. Jelenleg nincs más szigetelő anyag, ami err képes lenne. Épületeinket megóvja a nedvességtől és a további korróziótól, így megnöveli azok élettartamát. Hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy ezen szigetelési forma vezető helyre került az építőiprai termékek terén. A sikeréhez hozzájárult hézagmentes légzáró képessége és páraáteresztő tulajdonsága. Tetők szigetelésekor kiiktatja a rögzítők vagy hézagok által okozott hő hidakat.

Folyékony formában kerül a szigetelni kívánt felületre, majd rövid időn belül eredeti térfogatának akár 100-szorosára is képes kitágulni, ezzel egy kiváló légzáró szigetelő réteget hozva létre, amely sokrétű felhasználást biztosít. Számos típusa létezik, a puha tapintású fél merevtől egészen a nagy sűrűségű tetőszigetelő habig. Ez utóbbi egyben lépés és vízálló, és kiiktatja a rögzítők vagy hézagok által okozott hőhidakat a tetőszerkezetben, mialatt monolitikus, hosszan tartó tetőburkolati rendszert biztosít.

A pur hab kiváló hőszigetelő, segítségével akár 70%-al csökkenthető a fűtésre és hűtésre fordított energiafelhasználás, ezáltal jelentős anyagi kiadást előzhetünk meg, így változtatva ingatlanunk hőszigetelését egy kiváló befektetéssé.

A kivitelezés más technológiákhoz képest rendkívül gyors és nem jár rejtett kiadásokkal, mindemellett hatásos hangszigetelést és hőingadozás mentes hőmérsékletet bíztosíthatunk lakásunkban, mely emeli komfortérzetünket.

Purhab szigetelés szórási technológiája

A szórt poliuretán habot speciális berendezés és speciális szórópisztoly segítségével juttatjuk fel a felületre, amely komoly szaktudást, nagy tapasztalatot igényel. Két folyékony halmazállapotú komponens keveredése folyamán kialakuló reakció eredményeként a kiszórt anyag pillanatokon belül kitágul, akár eredeti térfogatának 100-szorosára. Rétegenként 10-15 mm vastag purhab szórható. A szükséges vastagságot hőtechnikai méretezés határozza meg.

A purhab vízszintes és függőleges felületekre egyaránt szórható, minden felületi görbületet monolitikusan követ, ezért hézag– és toldásmentes, valamint hőhídmentes szigetelés hozható létre.

A technológia igen gyors. Ideális körülmények közt napi 300-500 négyzetméter is elkészíthető 3 rétegben.

A szórt poliuretán hab többféle formában-, illetve sűrűségben létezik. A nyitott cellás (lágy vagy félmerev), és a zártcellás (kemény vagy merev) habok, amelyek teljesen lépés állóak, illetve terhelhetők. A nagyszámú lehetőség bíztosítja, hogy a habtípusokból mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt.

A minőségi poliuretán hab szórásához speciális berendezésre van szükség illetve megfelelően képzett kivitelezőre.
Érdeklődjön bizalommal!

A felület előkészítése

A szigetelőhab az építőiparban alkalmazott mindenfajta anyaghoz kiválóan tapad. Így a purhab szigetelés alkalmazható beton felületeken, cserépen, palán, téglán, bitumenes lemezen, gumilemezeken, fán, fémeken, vakolaton.

 

Épület felújításra vagy régi, hibás szigetelés / vízszigetelés javítására készül?

Fontos a felület szakszerű előkészítése. Nem szükséges viszont a régi szigetelést teljesen eltávolítani. A szórás csak víz-, por-, pókháló- és zsírmentes felületre végezhető el.

Optimális környezeti körülmények purhab szigetelés esetén:

  • 10o C minimális felületi- és környezeti hőmérséklet
  • 70% maximális relatív páratartalom

 

Miért fontosak az optimális körülmények?

A két komponens felmelegítve kerül kiszórásra és csak a megfelelő felületi hőmérsékleten alkalmazható, ellenkező esetben a forrón szórt komponenseket a környezeti hőmérséklet visszahűti és így nem megfelelő vegyi reakció jön létre. Ez azt eredményezi, hogy nem ugyanaz a cella szerkezet alakul ki, mint optimális hőmérsékleten. Vagyis egy teljesen más anyagot kapunk, ami hőszigetelés szempontjából meg sem közelíti az optimális hőmérsékleten kifújt szórt poliuretán habot.

Ha kérdése van a purhab szigeteléssel kapcsolatban,
tegye fel üzenetben vagy telefonon
és mi készséggel állunk rendelkezésére!