Mi a különbség a zárt és a nyitott cellás hab között?

A nyitott cellás hab egy puha hőszigetelő anyag, legtöbbször családi házak szigetelésére használjuk (szálas szigetelések kiváltására). A zártcellás poliuretán hab egy keményebb szigetelő anyag, akár lépésálló felületeket is képezhetünk vele. Leginkább ipari munkákra alkalmazzuk, de családi házak aljzat és födém és lapostető szigetelésére is kiválóan alkalmas.

Melyik anyagot válasszam?

Ez attól függ, hogy milyen célra szeretné használni a szigetelést. Ha a szálas szigetelések kiváltására alkalmazza, akkor a nyitott cellás hab megfelelő, mert a szigetelés nem lesz fizikailag igénybe véve. Ha külső felületekre alkalmazná, akkor a zártcellás poliuretán habot javasoljuk.

Milyen a szigetelő tulajdonsága az anyagnak?

A poliuretán habok hőszigetelő tulajdonsága jobb, mint a hagyományos szigetelő anyagoké. A purhabok teljesen egybefüggő felületet képeznek, miközben egy légzáró szigetelést alkot, ezáltal több mint 70% energiát spórolhat meg a hagyományos szigeteléssel szemben. A legnagyobb hőveszteséget a szigetelőanyagok légáteresztése okozza.

Mennyibe kerül a szigetelés?

A szigetelést ára függ a felszórt szigetelés vastagságától, anyag típusától. Az árakról érdeklődjön telefonon (egyeztetjük milyen szigetelésről lenne szó és kalkulálunk árakat).

Mennyi idő a kivitelezés?

A kivitelezési idő sokkal gyorsabb, mint a hagyományos táblásított anyagokkal készült szigetelések esetében. Például egy átlagos méretű családi ház tetőterének szigetelése 1 napot vesz igénybe. További részletekről érdeklődjön e-mail-ben vagy telefonon.

Már meglévő beépített a tetőterem, lehetséges így is szigetelni?

Természetesen van rá lehetőség. Két megoldás szokott lenni az ilyen tetők szigetelésére. Ha nem férünk hozzá a régi szigeteléshez, akkor a cserép megbontásával tudjuk megoldani a szigetelést. Ha a padlástér felől hozzáférhető, akkor a régi szigetelést ki tudjuk cserélni.

Kérhetek e helyszíni felmérést?

Természetesen kérhet. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Milyen időjárásban végezhető a szigetelés?

A szigetelés kivitelezésének alsó határa 10-15 °C. Léteznek téli habrendszerek melyekkel 5 °C-ig lehetséges dolgozni.

Mi a minimum és maximum vastagság?

A minimum vastagság zártcellás hab esetében 3cm. Nyitott cellás hab esetében a minimum 5-8cm. Maximum vastagság nincs, bármilyen vastagságban tudjuk szórni.